cel piščanec
sol
olje
3 jajca
peteršilj
dobra 1/4 kg kruha, jaz dam zravn še eno žemljo
1 dcl mleka
špeh
Recept:
najprej narediš filo: špeh narežeš na koščke cca 0.5 x 0.5 cm in jih popečeš u ponvi toliko, da postanejo na videz ''chispy''. Jaz to naredim brez olja in dokler ne začnejo pokat kot kokice. Medtem, ko se to peče, narežeš kruh na kocke cca 1 x 1 cm, pogreješ mleko do toplega in nesekljaš peteršilj (ne preveč na drobno). Vse skupaj daj v eno veliko posodo, dodaj zraven še 3 jajca in vse to skupaj zmešaš. Zmešaš v smislu, da z golimi rokami mečkaš, da dobiš neko tako pašteto.
Piščanca nasoliš, kr ornk, od zunaj in od znotraj. Nafilaš ga s filo in vse skupaj v pekaču malo poliješ z oljem. Daš pečt na 175-180°C dokler ni pečen. Na dobre pol ure ga obrni. Pečen je, ko postane zlato rjavorumen in zgleda ''crunchy''. Jaz ga ponavadi pečem okoli 1.5 ure. Na koncu ga približno 10 minut na vsako stran pečem na 200°C tako, da piha.
Ko ga režeš narazen in ugotoviš, da je noter še malo krvav, ga razreži na klavniške kose (bedro, peruti, prsa in ostalo, filo daj ven) in ga daj še za 10 - 15 minut na 200°C tako, da piha.
Ko ga režeš narazen in ugotoviš, da je noter še malo krvav, ga razreži na klavniške kose (bedro, peruti, prsa in ostalo, filo daj ven) in ga daj še za 10 - 15 minut na 200°C tako, da piha.
Zraven kot priloga paše še dušen rdeč zelje.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar